Velkommen til GREJS.... Dét nice!

online tilmeldinghjertestarter

Status

Arbejdsgruppen for Grejs Dagligvarebutik havde tirsdag d. 19. november endnu et konstruktivt møde med Dagrofa omkring mulighederne for at etablere en butik i byen. Til dette møde var Dagrofa repræsenteret af både Hans Meldgaard, projektchef, og Richo Boss som er kædedirektør for alle SPAR, Min Købmand og Let-Køb butikker i Danmark.

Det er tydeligt at Dagrofa ser et spændende potentiale i Grejs og er interesserede i at finde en løsning, der passer sammen med de muligheder – og begrænsninger - som Grejs kan tilbyde.

Mødet var det 5. møde som arbejdsgruppen har afholdt på det seneste, og vi føler bestemt at vi bevæger os i en positiv retning, og at grundlaget for betingelserne ved etablering af en butik, begynder at fremstå mere tydeligt.

Hvad er så næste skridt? Vi er i øjeblikket ved at søge om finansielle midler til at gennemføre den næste fase, som gerne skulle ende ud med et borgermøde, hvor vi ønsker at præsentere borgerne i Grejs for et knivskarp koncept, der beskriver hvordan vi på bedste vis kan realisere en butik i byen. I øjeblikket er vores forventninger, at dette borgermøde vil finde sted i 1. kvartal af 2020.

Arbejdsgruppen for Grejs Dagligvarebutik
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Fremtidens købmand i Grejs

Kære medborgere i Grejs! - Så ruller bolden

I forlængelse af det velbesøgte borgermøde d. 20 maj 2019, omkring vores unikke mulighed for at få en spritny SPAR-butik til Grejs, er der nu blevet nedsat en arbejdsgruppe, der vil arbejde videre med denne option og tage styring på det videre forløb i samarbejde med Dagrofa og andre interessenter.

Arbejdsgruppen har til hovedformål at koordinere og planlægge de enkelte aktiviteter omkring projektet, såsom at skabe opmærksomhed og interesse i byen, forhandle med de involverede parter, vurdere økonomien, mv., og det skulle i sidste ende gerne føre til, at Grejs får sin meget efterspurgte butik, til glæde og gavn for alle borgere og byens fremtid!

Vi mener at en SPAR i Grejs er en rigtig god idé! – Fordelene er mange, men det er klart at der også er spørgsmål, og derfor vil vi gerne forsøge at svare på nogle af de mest stillede her:

- HVORFOR FÅR VI IKKE BARE EN DISCOUNTBUTIK ?
Rema 1000, Netto, Lidl og de andre discountbutikker har ikke interesse i Grejs. Vi må bare indse at dette kommer ikke til at ske i den nære fremtid dvs. 10 år+ (!).

- PRISERNE ER JO HØJERE HOS SPAR !?
En SPAR-butik kører med ”gule priser”, som gælder for alle typiske dagligdags-produkter, hvor prisen er på discount niveau. Der kan naturligvis være enkelte andre produkter som er en anelse dyrere, men til gengæld sparer du turen til Bilka eller Rema, samtidig med at du har gjort en god investering i dit samfund og din egen økonomi (lokal butik = bolig pris går op).
Herudover kan du frit køre til Bilka i ny og næ også, og købe de varer du ikke mener er rigtigt prissat i SPAR Grejs – for butikken skal jo være konkurrencedygtig!
Sammenlign evt. priser fra 2018 her.

- JEG VIL IKKE INVESTERE I ANDELE OG VI FÅR ALDRIG SAMLET 3 MIO. KR IND !?
Andele er ikke en ”pengegave”, som du aldrig får igen (eksempelvis som ved indsamlingen til Kulturcenteret). Dine andele i en SPAR-butik er en investering som eksempelvis kan sælges videre med din bolig eller til andre interesserede. Herudover hæfter du udelukkende for værdien af dine andele, så risikoen er lav i forhold til evt. afkast i form af højere boligværdi.
Mange andre byer, som er mindre en Grejs, - fx. Tvis og Nim – har på meget kort tid indsamlet et tilsvarende beløb. Så hvorfor skulle Grejs ikke også kunne ???

Herudover skal vi huske på at en SPAR tilbyder muligheder som discountbutikkerne ikke gør – heriblandt:

  • Mulighed for en tankstation
  • Mulighed for apotek, café, pakkeafhentning/levering, bageri, lotto, fiskehandel, ostemand, mv.

En butik vil også være en fantastisk arbejdsplads for flere borgere, heribland nogle af de lokale unge som kan få sig et lokalt fritidsjob.
Vi håber at i vil støtte op omkring idéen og hjælpe til at få den realiseret. Butikken bliver ikke til noget, hvis alle interesserede ikke aktivt støtter op omkring det. Og har du lyst til at deltage i arbejdsgruppen, så kontakte gerne ”Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.”, da der er brug for engagerede mennesker som dig.
Gå ind og ”like” vores Facebook side, hvor vi også vil holde jer opdateret med udviklingen på jævnlig basis. Link: https://www.facebook.com/grejs.dk/

Mvh. SPAR Grejs arbejdsgruppe

Nyhedsmail

Her kan du nemt og hurtigt tilmelde dig til vores nyhedsmail.
Så er du altid opdateret med hvad der sker i Grejs og omegn.

Grejs "fly-by"

Info-display

  • FllesSang
  • LokalArkiv05